Cuba

Cuba

cuba-vlag-bewegende-animatie-0007Pictures

 

Cuba, formeel de Republiek Cuba(Spaans: República de Cuba), is een landin het Caribisch Gebied, bestaande uit het eilandCuba, Isla de la JuventudCuba (land)en ruim 4000 kleinere eilanden. Cuba wordt in het noorden begrensd door de Golf van Mexicoen de Atlantische Oceaan, in het oosten door de Windward Passage, in het zuiden door de Caribische Zeeen in het westen door de Straat Yucatan.

Het land is sinds de revolutievan 1959 officieel een communistische staaten wordt sinds april 2018 bestuurd door Miguel Diaz-Canel, secretaris-generaal van de Communistische Partij van Cuba. Het land is opgedeeld in vijftien provinciesen één speciale gemeente: het eiland Isla de la Juventud.

Cuba hWapen van Cubaeeft een alfabetiseringsgraad van 99,8%,[4][5]een kindersterftecijfer dat lager is dan sommige geïndustrialiseerde landen,[6]en een gemiddelde levensverwachting van 78,3 jaar[7], daarmee heeft Cuba een hogere levensverwachting dan de Verenigde Staten. In 2006 was Cuba het enige land in de wereld dat aan de WWF-definitie van duurzame ontwikkeling voldeed; met een ecologische voetafdruk van minder dan 1,8 hectare per hoofd van de bevolking en een Index van de menselijke ontwikkelingvan meer dan 0,8 voor 2007.[8]

goedd01

Reacties zijn gesloten.

Copyright © 2018 Dennis Goedhoop. Alle rechten voorbehouden

error: Content is protected !!