Duitsland

Duitsland

Picturesduitsland-vlag-bewegende-animatie-0014

 

Berlijn(Duits:Berlin) is de hoofdstadvan Duitslanden als stadstaat een deelstaatvan dat land. Met 3.437.916 inwoners[1]is Berlijn tevens de grootste stadvan het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree. Ze wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer Locator map Berlin in Germany.svguitmaakt.

Rijksdaggebouw

In zijn geschiedenis, die teruggaat tot de dertiende eeuw, was Berlijn de hoofdstad van Pruisen(1701–1918), het Duitse Keizerrijk(1871–1918), de Weimarrepubliek(1919–1933) en nazi-Duitsland(1933–1945). Na de Tweede Wereldoorlogwas Berlijn gedurende meer dan veertig jaar een verdeelde stad, waarbij het oostelijke deelals hoofdstad fungeerde van de Duitse Democratische Republieken West-Berlijneen de factoexclavevan West-Duitslandwas. Na de Duitse herenigingin 1990 werd Berlijn de hoofdstad van de BondsrepublieDistricten van Berlijnk Duitsland en de zetel van het parlement, de deelstaatvertegenwoordigingen het staatshoofd.

 

 

Brandenburger Tor

Berlijn is een metropoolen geldt in Europaals een van de grAlexanderplatz met links de Fernsehturmootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra.[2][3]De stad is ook bekend vanwege het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.) en de liberalelevensstijl, moderne Zeitgeisten de relatief lage kosten. Bovendien is Berlijn een van de groenste steden van Europa: 22% van Berlijn bestaat uit natuuren parkenen 6% uit meren, rivieren en kanalen.[4]

goedd01

Reacties zijn gesloten.

Copyright © 2018 Dennis Goedhoop. Alle rechten voorbehouden

error: Content is protected !!