Film’s van Amerika

Film’s van Amerika

Hoover Dam:

Tussen 1931 en 1936 werd de Hoover Dam aangelegd in de Colorado River, waardoor het Lake Mead ontstond, dat het zuidwesten van de Verenigde Staten van water voorzag. Bij openstelling in 1935 werd de US 93 er overheen geleid, die de toen kleine plaatsjes Las Vegas (5.000 inw.) en Phoenix (48.000 inw.) met elkaar verbond. Vanaf de jaren ’50 groeiden beide steden zeer snel, maar de U

Hoover Dam

S 93 bleef een tweestrooks bottleneck. Omdat de Hoover Dam nog op enige afstand van Las Vegas lag, was het forenzenverkeer in dit gebied non-existent. Echter doorgaand verkeer werd gemixt met toeristenverkeer en voetgangers op de weg over de dam.

In 1995 werd de US 93 over de Hoover Dam onderdeel van de CANAMEX Corridor, later uit te bouwen als de Interstate 11. Vanaf eind jaren ’90 werden de procedures voor een bypass bij de Hoover Dam doorlopen. Na de aanslagen van 11 september 2001 kreeg de brug prioriteit, omdat de Hoover Dam een gemakkelijk doelwit zou zijn met bommen in vrachtwagens, die de energie- en watervoorziening van zuidwest-Verenigde Staten in gevaar kon brengen.

De brug is in 5,5 jaar tijd aangelegd tussen februari 2005 en oktober 2010. De brug is op 16 oktober 2010 opengesteld, eenmalig voor voetgangers, en op 19 oktober 2010 voor gemotoriseerd verkeer. De aanleg van de markante brug werd in veel magazines, TV-programma’s en op internet gevolgd vanwege de technische uitdagingen van het bouwen van een grote boogbrug in een canyon. Het project Hoover Dam Bypass kostte $ 240 miljoen, waarvan $ 114 miljoen voor de brug zelf.

De brug is vernoemd naar Mike O’Callaghan (1929-2004) de gouverneur van Nevada tussen 1971 en 1979, en Pat Tillman (1976-2004) een Amerikaans footballspeler die in 2002 in het leger ging en in 2004 omkwam door friendly fire. Bij openstelling was de brug de op één na hoogste van de Verenigde Staten (na de Royal Gorge Bridge) en de hoogste betonnen boogbrug van de wereld. Tevens heeft de brug de langste betonnen boog van het westelijk halfrond.

Beverly Hills:

is een stad en gemeente in Los Angeles County in de Amerikaanse staat Californië. Het wordt vooral omringd door de stad Los Angeles en de voet van de Santa Monica Mountains. De stad is met name bekend vanwege het grote aantal pop- en filmsterren dat er woont. Het behoort tot het gebied Hollywood, hoewel het niet deel uitmaakt van het district Hollywood maar een eigen stad vormt

Beverly Hills Sign

Het gebied dat eens Beverly Hills zou worden was vruchtbaar vanwege de stromen die daar in de regenachtige maanden samenkwamen. Het water stroomde uit de canyons en vormden een moeras, waar nu Beverly Drive en Sunset Boulevard zijn. Het vormde de habitat voor ganzen en eenden, wilde paarden en antilopen.

In 1900 werd het land aangekocht door de Amalgamated Oil Company, zij boorden een aantal proefgaten, maar konden geen olie vinden. In 1906 werd het land verkocht aan de Rodeo Land and Water Company, die er een stad bouwde. De stad werd gebouwd met wijde straten, en een aantal verschillende bomen in de aanplanting. Aan het einde van 1913 had de nieuwe stad een hotel (het Beverly Hills Hotel) en een tramlijn en was het deel van Los Angeles. Het had 550 inwoners.

In 1919 bouwden Mary Pickford en Douglas Fairbanks hun huis, Pickfair, op Summit Drive, en vele andere beroemdheden volgden.

goedd01

Reacties zijn gesloten.

Copyright © 2018 Dennis Goedhoop. Alle rechten voorbehouden

error: Content is protected !!